Paras lasten uima-allas: Testin parhaat 2024

Sisältää mainoslinkkejä, mainoslinkit merkitty *-merkillä

Olemme tarkastaneet ja testanneet useita lastenaltaita. Alle on listattu viisi tuotetta, joista pidämme tällä hetkellä eniten. Olemme pyrkineet valitsemaan tuotteita kaikille ikäryhmille, jotta voit löytää juuri sinun perheellesi sopivan vaihtoehdon. Kaikki listallamme olevat uima-altaat ovat edullisia, hyvälaatuisia ja kestäviä.

5 parasta lasten allasta 2024

1. Swim & Fun Kreta Allas

 • Erittäin edullinen
 • Galvanoitua terästä, kestää ulkosäilytystä talvella
 • Useita eri kokoja

Swim & Fun on julkaissut sarjan edullisia, mutta laadukkaita ulkoaltaita eri kokoisina. Kaikissa Krea-nimisen sarjan malleissa on vakaa terässeinä. Tukevan rakenteen ansiosta voit olla varma, että allas kestää vuodesta toiseen, vaikka siinä leikittäisiin paljonkin. Iso plussa on myös se, että allas voi olla ulkona talvella, mikä tarkoittaa, että säästät paljon aikaa ja vaivaa asennuksen jälkeen.

Altaan runko on valmistettu galvanoidusta teräksestä, joka on valmistettu kestämään ankaraa pohjoismaista ilmastoamme. Vaikka uima-allas on kalliimpi ostaa kuin monet muoviset vaihtoehdot, säästät rahaa pitkällä tähtäimellä ostamalla tällaisen laadukkaan tuotteen. Pumppu ja tikkaat sisältyvät kauppaan kaikissa malleissa.

*

2. Bestway Suuri Lasten Uima-allas

 • 778 litraa
 • Paksut reunat
 • Alhainen hinta

Tämä on suuri ja vakaa allas, johon mahtuu useita lapsia samanaikaisesti (jopa me aikuiset voimme itse asiassa istua uima-altaassa hetken vilvoittelemassa). Allas on uskomattoman edullinen, muutamalla kympillä saa tilavan ja laadukkaan uima-altaan, joka toivottavasti kestää usean kesän. Jos olet epäonninen ja jostain löytyy reikä, mukana tulee korjaussarja, hyvin ajateltu Bestway!

Tämä on huolellisesti testattu uima-allas vinyylimateriaalilla, joten olemme vakuuttuneita, että se kestää jopa hieman villimpiä vesileikkejä. Pidämme siitä, että sivuseinät ovat niin leveitä, että ne antavat vakautta ja stabiilin tunteen.

*

3. Bestway Allas Aurinkosuojalla

 • 265 litraa
 • Aurinkosuoja
 • Hienoja motiiveja

Tämä on paras testaamamme lastenallas aurinkosuojalla. Allas on vakaa ja siinä on täysin peittävä katto, joka pitää haitalliset auringonsäteet loitolla. Jos haluat uida ilman kattoa, aurinkosuoja on helppo poistaa, jonka voit tehdä vaikka hieman pilvisemmillä päivillä. Tämä on hauska uima-allas pienille lapsille, siinä on mukavia motiiveja kaikkialla. Muuten se on ihanan merensininen ja kutsuu upeaan pulahtamiseen.

Tämän altaan pohja on erittäin pehmeä ja joustava, mitä lapset arvostavat. Pohjassa on tulppa, joka helpottaa veden tyhjentämistä.

*

4. Bestway Allas UV-katolla 244

 • Tilava allas koko perheelle
 • Sisäänrakennettu katto, joka suojaa UV-säteilyltä

Tässä tuotteessa on jotain mitä etsimme, eli hieman extraa. Tämä on hieman suurempi uima-allas, jossa on sisäänrakennettu katto. Katon ansiosta voit antaa lasten istua uima-altaassa pitkään ilman, että sinun tarvitsee huolehtia liikaa auringon poltteesta.

Tämä on vakaa ja tilava uima-allas, johon mahtuu paljon lapsia tai jopa muutama meitä aikuisia. Katto suojaa tehokkaasti haitallisilta UV-säteiltä. Allas saa plussaa myös värikkyydestä!

*

5. Bestway Turtle Totz Play Pool Lasten Uima-allas

 • Paras vauva-allas
 • 50+ UPF
 • Hauska katto
 • 26 L

Bestway Babypool Turtle Totz Play Pool on pitkäniminen allas, joka on tarkoitettu kaikkein pienimmille. Tämä on suloinen vauva-allas, joka on laatuaan paras testaamamme. Joten mikä tässä vauva-altaassa on niin hienoa? Viileän ulkonäön lisäksi tämä on erittäin kestävä allas huolellisesti testattua vinyyliä. Allas on myös varustettu varoventtiileillä. Vanhempana pelkäät aina, että aurinko vahingoittaa vauvaasi. Siksi tuntuu turvalliselta, että tämän uima-altaan kattoluukussa on koko 50+ UPF:ää vastaava aurinkosuoja. Toinen tämän altaan etu on sen puhallettava pohja, joka tarjoaa erittäin mukavan ja turvallisen istumispinnan.

*

Altaan sijoittaminen

Ennen altaan täyttämistä vedellä on hyvä miettiä huolellisesti altaan sijaintia. Tietenkin allas tulee sijoittaa tasaiselle alustalle, jossa ei ole teräviä esineitä, jotka voivat aiheuttaa reikiä altaaseen. Ainakin yhtä ilmeinen asia on, että allas tulee sijoittaa niin, että voit aikuisena aina valvoa allasta. Kaiken ikäiset lapset tarvitsevat valvontaa, jotta voimme varmistaa heidän turvallisuutensa, onnettomuuksia voi aina sattua lasten ollessa vedessä.

Muussa tapauksessa suosittelemme, että et sijoita allasta puiden alle, sillä niistä voi pudota oksia/lehtiä/havuja ja paljon muuta, jolloin voit kyllästyä joutuessasi kalastamaan roskia altaasta. Toinen huomioitava asia on veden lämpötila. Jos haluat todella viileää vettä, voit laittaa uima-altaan varjoon. Useimmille ihmisille on kuitenkin varmasti mukavinta uida uima-altaassa, joka saa päivän aikana mahdollisimman paljon aurinkoa. Myös tuuli voi olla huomioitava tekijä. Jos olet märkä ja samalla on vähän tuulista, sinulle tulee kylmä nopeasti, joten suosittelemme altaan sijoittamista katokseen tai tuulisuojan rakentamista sen viereen.

Älä unohda aurinkosuojaa

Kuumina aurinkoisina päivinä lapset haluavat tietysti leikkiä paljon uima-altaassa vilvoitellakseen. Voi helposti käydä niin, että unohdat voidella itsesi ennen uima-altaaseen hyppäämistä, mutta jos uima-allas on suorassa auringonpaisteessa, voit polttaa itsesi nopeasti, varsinkin koska altaassa oleva vesi voi heijastaa ja tehostaa auringon vaikutusta. Vaihtoehto aurinkovoiteelle on hankkia allas, jossa on katto.

Teksti: Malin Johansson, info (at) perhesuosikit.com