Parhaimmat vessaistuimet lapsille: Testin parhaat 2024

Sisältää mainoslinkkejä, mainoslinkit merkitty *-merkillä

Lasten wc-istuin voi olla hyvä tapa helpottaa lapsen siirtymistä potasta wc:n käyttöön. Itse asiassa monet lapset istuvat mieluummin wc:ssä kuten heidän vanhempansa tai vanhemmat sisaruksensa tekevät. Olemme tarkistaneet ja testanneet useita lasten wc-istuimia, alla esittelemme 5 istuinta, jotka suoriutuivat testissämme parhaiten.

5 parasta vessaistuinta lapsille 2024

1. BabyBjörn WC-supistaja

 • Ergonominen
 • Paras laatu
 • Turvallinen

BabyBjörn tunnetaan eksklusiivisten huippuluokan lasten ja vauvan tarvikkeiden valmistajana. Tämä koskee myös tätä wc-istuinta. BabyBjörn vessaistuin maksaa hieman enemmän kuin kilpailijoiden vaihtoehdot, mutta se on myös hieman parempi. Heti kun avaa pakkauksen ja tunnustelee tätä wc-istuinta, tuntuu, että tämä on tuote, joka on tehty hieman tavallista suuremmalla huolellisuudella. Istuin tuntuu laadukkaalta ja on ergonomisesti muotoiltu. Istuimen alla oleva kumireuna tekee istuimesta erittäin tukevan wc-istuinta vasten, se ei liiku vähääkään. Tämä istuin on tyylikkäästi suunniteltu suojaavilla reunoillaan, jotka suojaavat kaikenlaisilta roiskeilta. Tämä on wc-istuin, johon voit luottaa, se on mukava ja sataprosenttisen turvallinen.

*

2. OKBaby Vessaistuin Pinguo

 • Erittäin joustava, pehmeä istuin
 • Käytännölliset kahvat

OKBabyn wc-istuin on tavallista pehmeämpi istua, mistä pidämme. Pehmeä istuin helpottaa lasten saamista istumaan siihen. Arvostamme myös kahta kahvaa istuimen sivulla. Kahvojen ansiosta lapsen on turvallisempaa istua wc-istuimessa, koska hän voi pitää hyvin kiinni pitämättä itse kiinni varsinaisesta wc-istuimesta. Ei ole kovin paljon muita wc-istuimia, joissa on tämän tyyppiset kahvat, mutta nyt kun olemme testanneet tätä tuotetta, emme ymmärrä, miksi muissa istuimissa ei ole samaa ratkaisua.

Tämän istuimen huolellisesti suunnitelluilla yksityiskohdilla on suuri merkitys meille vanhemmille, joiden täytyy kouluttaa lapset istumaan wc:ssä. Kuten kaikki vanhemmat tietävät, tehtävä voi joskus olla vaikea, koska lapsilla on usein oma tahtonsa, mikä toisinaan päinvastainen kuin vanhemman. Siksi on hienoa, että lasten tuotteet ovat hyvin suunniteltuja ja joissa on oikeasti asioita helpottavia ratkaisuja. Kuten näette, pidämme todella tästä OKBabyn istuimesta. Jos löydämme jotain negatiivista sanottavaa, voi olla, että tämä istuin tuntuu hieman muovisemmalta kuin ykkössijalle valitsemamme.

*

3. Bumbo WC-supistaja

 • Helppo puhdistaa
 • Hyvin pehmeä

Bumbon istuin on valettu yhtenä kappaleena, joten se on erittäin helppo puhdistaa. WC-istuin on valmistettu pehmeästä vaahtomuovista, mikä tekee siitä tietysti erittäin joustavan istumiseen. Huomaamme, että on huomattavasti helpompi saada lapsi istumaan tälle istuimelle kuin joihinkin kovempiin vaihtoehtoihin. Tämä istuin sijoitetaan varsinaisen wc-istuimen päälle, mikä mielestämme toimii loistavasti. Kun lapsi on paikallaan, hän istuu vakaasti ja turvallisesti. Loistava hinta tälle tuotteelle!

*

4. Thermobaby Kiddyloo WC-supistaja Askelmalla

 • Hyvännäköinen muotoilu
 • Paras istuin askelmilla
 • Vakaat tuet liukastumista estävällä suojalla

Neljännen sijamme menee wc-istuimelle, joka on hieman erityisempi, siinä on itse asiassa kaksi varsin käytännöllistä jalkaa. Jalkoja voidaan nostaa ja laskea niin, että ne voidaan mukauttaa mihin tahansa wc-istuimeen. Huomaa upeat tassut jaloissa… Jalat paikoillaan, wc-istuin on vakaa ja lapsella on mahdollisuus kiivetä portaat ja istua tuolilla. Tämä tuote maksaa luonnollisesti hieman enemmän kuin monet markkinoiden yksinkertaisemmat istuimet. Mutta niille, jotka haluavat istuimen, jossa on valmiit askelmat, tämä on paras tuote.

Itse istuimessa on edistynyt ergonominen muotoilu, joka saa lapsen istumaan mukavasti ja turvallisesti. Tämän tuotteen muotoilu on todella hieno. Jos et enää tarvitse jalkoja, ne voidaan irrottaa ja laittaa pois.

*

5. Ducka vessaistuin

 • Hauska istuin
 • Edullinen
 • Helppo puhdistaa

Ducka wc-istuin on viiden parhaan listamme halvin istuin. Tämä ei tietenkään ole aivan samaa laatua kuin kalliimmat istuimet. Tämä istuin tuntuu hieman muoviselta, mutta se ei estä sitä toimimasta hyvin, sitä paitsi lapset rakastavat sen ulkonäköä! Istuin on pehmeästi pehmustettu ja siksi erittäin mukava istua. Plussaa on, että istuin on myös helppo puhdistaa, siinä ei ole halkeamia tai epätasaisuuksia, joihin lika voisi piiloutua. Mainitsemisen arvoista on, että tässä istuimessa on lenkki, jolla se on helppo ripustaa, kun sitä ei käytetä. Ripustuslenkki on käytännöllinen kaikessa yksinkertaisuudessaan, tästä huolimatta se puuttuu monesta muusta istuimesta…

*

Mikä on paras vessaistuin lapselle?

Arvostelumme paras testi oli BabyBjörnin vessaistuin. Tämä istuin on korkeinta laatua pienintä yksityiskohtaa myöten. Lapsellesi paras istuin voi kuitenkin riippua siitä, mitä etsit. Älä epäröi lukea muista arvioimistamme istuimista nähdäksesi, sopiiko joku toinen paremmin. Ehkä etsit istuinta, jonka hinta on halvempi tai jossa on askelmat. Jos haluat saada lapsen suhtautumaan positiivisemmin isossa wc:ssä käymiseen, voit kokeilla myös istuinta, jossa on hauska aihe.

Täytyykö lapselle ostaa erityinen vessaistuin?

Lyhyt vastaus tähän kysymykseen on ei. Potalta on mahdollista siirtyä suoraan aikuisten tavalliselle istuimelle. Suosittelemme kuitenkin, että käytät lasten wc-istuinta, sillä lapsen on helpompi ja vähemmän pelottava istua lastenistuimella. Lasten wc-istuin voi olla hyvä apuväline sujuvaan siirtymiseen potalta wc:hen. Monet lapset, jotka näkevät vanhempansa tai sisaruksensa istumassa wc:ssä, haluavat myös itse käyttää wc:tä potan sijaan. Jos lapset ovat hyvin pieniä, mutta haluavat istua wc:ssä, lastenistuin on välttämätön apuväline.

Teksti: Malin Johansson, info (at) perhesuosikit.com