Parhaat UV-teltat: Testin parhaat 2024

Sisältää mainoslinkkejä, mainoslinkit merkitty *-merkillä

On välttämätöntä suojata lasten herkkää ihoa auringonsäteiltä. Kesällä UV-teltta voi olla hyvä täydennys peittäville vaatteille ja aurinkovoiteille. Olemme tarkistaneet suuren määrän UV-telttoja. Alla esittelemme testimme parhaat teltat.

5 parasta UV-telttaa 2024

1. Swimpy UV-teltta XL

 • Tilava
 • Öko-Tex
 • Hyvä hinta

Tämä on todella ammattimainen ja edullinen UV-teltta. Yksi asioista, joista pidämme eniten tässä teltassa, on sen tilavuus. Monissa UV-teltoissa ongelmana on tilan niukkuus, mikä vaikeuttaa niiden käyttöä käytännössä. Telttaan mahtuu useita lapsia kerralla ja kaikki heidän lelunsa. Jos olet onnekas, jopa aikuinen tai kaksi voi puristautua telttaan, se on itse asiassa niin iso. Tämä teltta on täydellinen ottaa mukaan kuumalle rannalle, sillä teltan kankaalla on 30+ aurinkosuoja. Teltta on helppo pystyttää ja purkaa. Teltan kuljetusta helpottaa mukana tuleva laukku. Tämän teltan kangas on valmistettu miellyttävästi Öko-Tex-standardin mukaan. Öko-tex-standardi takaa, että teltta ei millään tavalla sisällä aineita, jotka voisivat olla haitallisia lasten herkälle iholle.

*

2. Nordbjørn Shadow UV-teltta

 • UPF50+
 • Vakaa ja helppo käyttää
 • Hyvä laatu

Shadow on vankka UV-teltta tunnetulta valmistajalta Nordbjørniltä. Tässä teltassa on aurinkosuojakerroin UPF50+, mikä on todella hyvä. Jos haluat minimoida lapsesi UV-säteilyaltistuksen, tämä on erinomainen valinta. Tämän teltan etuna on sen helppo pystytys. Teltta voidaan ankkuroida maahan, jotta se ei lennä tuulessa pois. Kuljetuspussi tulee teltan mukana. Kun teltta on pakattu pussiin, sen paino ja massa ovat hyvin kevyet, joten sitä on helppoa kuljettaa matkalla mukana. Teltan sisäpuolella on käytännölliset säilytystaskut. Ainoa haittapuoli tässä teltassa on, että se ei ole kovin suuri, joten aikuisena on hieman hankalaa pitää lapsille seuraa sisällä.

*

3. Swimpy UV-teltta tuuletusaukoilla

 • Hyvin ilmava teltta
 • Iso leikki- ja istuintila
 • Istuintilaan mahtuu aikuinen

Tämä laatuvalmistaja Swimpin teltta sopii erityisen hyvin kuumiin päiviin. Joskus jopa avoimissa UV-teltoissa voi olla melko kuuma, varsinkin jos ne ovat tummanvärisiä ja aurinko porottaa kuumasti. Koska tässä teltassa on tuuletusaukot karkeammalla kankaalla pohjassa, lämpö siirtyy tehokkaasti pois teltalta. Teltasta tulee lämmön keräämisen sijaan ilmavampi ja viileämpi kuin ilman tuuletusaukkoja. Yksi yksityiskohta, josta pidämme tässä teltassa, on sen suuri pohja, joka ulottuu paljon katon ulkopuolelle. Tämä tekee teltan avoimesta osasta kuin suuren peiton, johon voit istua. Aikuinen voi siis istua tällä alueella ja pitää silmällä lasta, joka istuu sisällä teltan katon alla. Katon alla lapsella on hyvä aurinkosuoja koko UPF50+ pään päällä. Mukana tulee teltan kantolaukku.

*

4. BabyMoov Blue Waves Anti UV-teltta

 • Tilava teltta aikuiselle ja kahdelle lapselle
 • UPF 50+
 • Korkealaatuinen

Tämä teltta on hieman kalliimpi kuin muut suosittelemamme teltat. Mutta koska teltalla on useita käyttötarkoituksia, uskomme silti, että sen korkeampi hinta voi olla perusteltua. BabyMoovin teltassa on UPF 50+ aurinkosuoja. Tämä on suurempi teltta, johon mahtuu yhtä aikaa yksi aikuinen ja kaksi lasta. Koska teltta on hieman isompi, lapset saavat runsaasti tilaa leikkiä teltassa. Näin teltassa oleminen ei ole yhtä tylsää ja isommat lapset saavat leikkiä vapaammin.

*

5. iPlay UV-teltta

 • Halvin hinta
 • Teltan tolpat sisältyvät
 • UV40+

Testimme halvin teltta on tämä iPlayn teltta. Ilmeisistä syistä tämä on vähiten laadukas teltta listallamme. Ottaen huomioon mitä saat tällä pikkurahalla, tämä on kuitenkin huomion arvoinen teltta. Rahalla saat täydellisen aurinkosuojan aurinkosuojakertoimella UV40+, joka suojaa lastasi tehokkaasti kesän haitallisilta auringonsäteiltä. Mukana tulee myös teltan tolpat, jotta voit suojata telttaa tuulelta. Teltan sisäpuolella on kaksi käytännöllistä säilytystaskua. Teltan kangas on valmistettu ohuesta ja glamourista kaukana olevasta polyesterista, mutta se pitää auringon loitolla. Tämä on hyvä teltta, jota sinun ei tarvitse stressata. iPlay on hyvä valinta niille, jotka eivät käytä UV-telttoja kovin usein, mutta haluavat halvan vaihtoehdon saatavilla tarvittaessa.

*

Mikä UV-teltta on?

UV-teltta on teltta, joka on suunniteltu suojaamaan lapsia auringon haitallisilta säteiltä kesällä. Teltta koostuu katosta ja vähintään kolmesta seinästä, jotka kaikki on valmistettu haitallista auringonsäteilyä heijastavasta materiaalista. Vaikka käytät telttaa, on hyvä voidella lapset aurinkosuojavoiteella. Teltta suodattaa suuren osan haitallisesta säteilystä, mutta pieni osa tihkuu aina läpi. Jos olet esimerkiksi rannalla, on myös suuri riski, että lapset saavat päivän aikana suoraa aurinkoa, vaikka yritätkin pitää heitä teltassa mahdollisimman paljon.

Onko UV-telttaa pakko käyttää?

On muitakin tapoja suojella lapsia auringonvalolta. Mutta koska lapsien on hyvä olla ulkona paljon, suosittelemme UV-teltan hankkimista. UV-teltta on hyvä lisä vaatteisiin ja aurinkosuojakerrokseen suojaamaan pieniä auringon UV-säteiltä.

Mikä on paras UV-teltta?

Testimme paras oli Swimpy UV-teltta XL. Tämä teltta on korkealaatuinen, iso ja tilava ja sen voi ostaa edulliseen hintaan. Tietysti on myös muita telttoja, jotka ovat hyvälaatuisia. Se, mikä teltta sopii parhaiten juuri sinun perheellesi, riippuu tietysti vähän siitä, miten telttaa aiotaan käyttää ja kuinka monta ihmistä siihen mahtuu. Jos teltta on tarkoitettu vain yhden vauvan käyttöön, voi olla hyvä idea katsoa hieman pienempiä telttoja, jos sellainen on mielestäsi sopivampi.

Teksti: Anders Hansson, info (at) perhesuosikit.com