Paras vauvan leikkimatto/kuntosali: Testin parhaat 2024

Sisältää mainoslinkkejä, mainoslinkit merkitty *-merkillä

leikkimatto

Vauvan leikkimattoa voidaan käyttää jo kun vauva on vain 1-2 kuukautta vanha. Vauvan leikkimaton tarkoituksena on stimuloida vauvaa siten, että hän harjoittelee koordinaatiota ja liikkuvuutta. Hyvän vauvan leikkimaton tulisi olla hauska lapselle ja varmistaa myös, että lapsi makaa mukavasti ja turvallisesti.

5 parasta vauvan leikkimattoa 2024

Olemme testanneet erilaisia ​​vauvan leikkimattoja alla. Tässä on katsaus viidestä vauvan leikkimatosta, jotka ovat mielestämme parhaimpia juuri nyt. Olemme valinneet muutamia erilaisia ​​tuotteita, joilla on hieman erilaiset ominaisuudet. Kaikki luettelossa olevat vauvan leikkimatot ovat turvallisia ja laadukkaita.

1. Skip Hop Treetop Friends

 • Ruotsissa suunniteltu
 • Tyyny sisältyy pakkaukseen
 • Hauska interaktiivinen matto

Tämä on laadukas vauvan leikkimatto, jossa on pehmeä matto. Lapsen yli roikkuu kaksi kaarta, joissa on useita söpöjä pieniä leluja. Nämä pienet pehmolelut voidaan sijoittaa kaariin eri korkeuksille monien silmukoiden ansiosta. Voit muokata vauvan jumppamattoa lapsen ja hänen kykynsä kasvaessa.

Tämä on älykäs ja tyylikäs vauvan jumppamatto, jonka on suunnitellut ruotsalainen suunnittelija. Itse matto, jolla lapsi makaa, on ainakin yhtä jännittävä kuin yläpuolella olevat kaaret. Matto kuvaa suurta puuta ja kukkia, siinä on paljon tutkittavia asioita. Jos vauva koskettaa lehtiä, ne kahisevat jännittävästi, kukat piippaavat, kun niitä painaa.

Tämä on stimuloiva vauvan leikkimatto, jota voidaan käyttää syntymästä lähtien ja jota voidaan mukauttaa ajan myötä 13 silmukan ansiosta, joihin voi ripustaa leluja. Mukana on myös ergonominen tyyny, joka helpottaa vauvaa, kun hän leikkii leikkimatolla.

*

2. Teddykompaniet Diinglisar leikkimatto

 • Suosittu aihe
 • Pehmeät reunat reunustavat pintaa
 • Kaaret voi ottaa pois ja muuttaa pelkäksi leikkimatoksi

Tämä on suloinen leikkimatto, jonka aiheena ovat suostut eläinhahmot. Eläimet on kirjailtu kauniisti mattoon, jota ympäröi pehmeä reuna, joka varmistaa, että vauva pysyy turvallisesti vauvan leikkimaton sisällä. Sisältää viisi pientä eläintä, jotka roikkuvat kaarissa ja innostavat lasta venyttelemään, mikä kouluttaa lihaksia ja koordinaatiota. Keskellä olevassa pilvessä on peili. Eläimissä on pieniä kelloja, ja jos painaa pilviä, ne tuuttaavat kevyesti. Lelut ovat irrotettavia, ja vanhemmat voivat siirtää niitä.

Tämä on erittäin pehmeä ja esteettisesti miellyttävä vauvan leikkimatto, josta pidämme paljon. Positiivista on, että kehykset voidaan poistaa niin, että myöhemmin voi halutessaan luoda pienen leikkimaton.

*

3. Muumi Leikkialusta

 • Hurmaava Muumi-teema
 • Stimuloi äänellä ja kosketuksella
 • Kestää pesun 40 asteessa

Tämä on itsestään selvä valinta kaikille, jotka rakastavat Muumeja. Tämä on todella viehättävä vauvan kuntosali, matto on valmistettu pehmeästä polyesteristä ja katosta riippuu söpöjä muumipehmoleluja.

Matossa on pehmeä pureskeltava luonnonkumirengas. Siinä on myös muita yksityiskohtia, joihin tarttua ja joilla leikkiä. Leikkimatossa on hahmoja, jotka kannustavat lasta leikkimään sekä kuulon että tuntoaistin avulla.

Erittäin myönteinen asia tässä vauvan jumppamatossa on se, että matto voidaan pestä koneessa 40 asteessa, jota monet pienten lasten vanhemmat saattavat arvostaa. Näin ei ole monien muiden leikkimattojen kanssa.

*

4. Done By Deer Activity Gym

Aktiviteettikaari
 • Joustava vauvan aktiviteettikaari
 • Hauskat leikkikalut, joista tulee ääntä

Tämä on viehättävä ja joustava pieni vauvan leikkikaari, jonka pohjaa voidaan säätää leveydeltään. Suunnittelunsa ansiosta voit muuttaa vauvan sängyn tai makuupaikan vauvan leikkimatoksi tai miksi ei vain sijoittaa sitä lattialle pehmeän taljan tai peiton päälle.

Tämä on erittäin joustava ratkaisu, jota voidaan käyttää haluamallasi tavalla. Sisältää peilin ja mukavat lelut, joista tulee ääniä, joita vauva rakastaa!

*

5. Tiny Love Meadow Days 

 • Äänet ja valot antavat virkkeitä
 • Hienot hyvälaatuiset hahmot
 • Sisältää söpön tyynyn

Kun testasimme tätä leikkimattoa ensimmäisen kerran, olimme vaikuttuneita teknisistä yksityiskohdista, niitä ei löydy useimmista muista leikkimatoista. Tiny Love Meadow Days -vauvan leikkimatto keskittyy ääniin ja valoon, joista vauva saa virikkeitä ja rohkaisevat leikkimään ja liikkumaan. Kokemuksemme mukaan tämä on hyvä idea, koska vauva tykkää ja kiinnostuu kaikesta, mitä tapahtuu tässä vauvan leikkimatossa.

Älykäs ja hauska yksityiskohta on, että voit myös äänittää oman äänesi äänilaitteeseen, jolloin lapsi voi harjoitella kielen oppimista jo varhaisesta iästä lähtien. Kehyksissä olevat hahmot ovat erittäin viehättäviä ja niitä voidaan siirtää. Hieno tyyny sisältyy myös tähän vauvan leikkimattoon!

*

Tarvitaanko vauvan leikkimattoa?

Vauvan leikkimatto ei tietenkään ole välttämätön, mutta se on ehdottomasti erittäin hyvä työkalu vauvan lihasten ja koordinaation harjoittamiseen. Voit käyttää siihen myös muita tapoja. Vauvan leikkimaton suuri etu on se, että vanhempi voi laittaa lapsen hetkeksi leikkimatolle ja samalla lapsi pitää sitä hauskana ja saa vastineeksi hyödyllistä harjoitusta. Pienten lasten vanhempana pitää käyttää hyväkseen pienet hetket, jolloin voi vetää vähän henkeä tai käyttää aikaa kotitöihin. Jos laitat vauvan sänkyynsä, hän voi protestoida, kun taas vauvan leikkimatolla on paljon jännitystä, johon kohdistaa huomio.

Mikä on paras leikkimatto?

Testimme paras vauvan leikkimatto on nimeltään Skip Hop Treetop Friends. Tämä on laadukas ja hauska vauvan leikkimatto. Se mikä leikkimatto sopii sinulle parhaiten, on kuitenkin oman maun ja mieltymyksen asia. Esimerkiksi jotkut ihmiset suosivat vauvan leikkimattoja, joissa on mahdollisimman paljon virikkeitä, toiset saattavat ajatella, että niissä on liikaa vilkkuvia valoja ja ääniä. Siksi suosittelemme ensin istumaan ja miettimään, millaisen leikkimaton haluaa. Jos haluat laittaa vauvan leikkimaton lattialle, suosittelemme, että valitset leikkimaton, joka sisältää mukavan ja pehmeän maton.

Teksti: Anders Hansson, info (at) perhesuosikit.com