Parhaat leikkiteltat: Testin parhaat 2024

Sisältää mainoslinkkejä, mainoslinkit merkitty *-merkillä

leikkiteltat

Hyvä leikkiteltta voi todella tuoda lapsille iloa ja leikinriemua. Tähän tarkoitukseen tehtyä telttaa ei tietenkään tarvitse ostaa, vaan teltan voi rakentaa myös yhdessä lasten kanssa vaikkapa peitteistä. Kotitekoiset teltat ovat kuitenkin luonteeltaan hieman väliaikaisempia, oikean teltan etuna on, että se on helppo pystyttää uudelleen milloin tahansa. Myös hieman hienompia telttoja voidaan käyttää pysyvänä osana sisustusta.

5 parasta leikkitelttaa 2024

Olemme testanneet suuren määrän lasten leikkitelttoja. Alla esittelemme viisi telttaa, joista pidämme tällä hetkellä eniten. Olemme pyrkineet valitsemaan telttoja hieman eri hintaluokista ja malleista, jotta voit löytää oman perheesi tarpeisiin ja lompakkoon sopivan. Testaamamme teltat on tarkoitettu pääosin sisäkäyttöön, mutta useita niistä voi myös pystyttää, kunhan pidät ne poissa sateelta ja tuulelta.

1. Kids Concept Leikkiteltta Tiipii

 • Hieno
 • Kestävä
 • Pestävä kangas
 • Sopii useimpiin koteihin

Kids Concept Tiipii-teltta on mukava hieman laadukkaampi leikkiteltta, joka on niin mukava, että se pysyy pystyssä tasaisesti. Suosittelemme tämän teltan pitämistä sisätiloissa, koska hieno kangas saa helposti tahroja, jos se on ulkona.

Tämä on tilava teltta, joka inspiroi leikkiin mutta tarjoaa myös viihtyisiä hetkiä. Teltan voi esimerkiksi koristella pehmeillä tyynyillä ja ottaa sen lukunurkaksi. Tämä on laadukas teltta, materiaalina puuvilla ja pilarit mäntyä. Teltta kestää pitkään ja voit poistaa kankaan ja pestä sen pitääksesi sen raikkaana ajan myötä. Pidämme tässä teltassa eniten siitä, että se sopii hyvin minkä tahansa modernin kodin sisustukseen, joten voit siitä myös pysyvän osana sisustusta.

*

2. Peppi Pitkätossu leikkiteltta

 • Klassinen design
 • Myydyin leikkiteltta
 • Pehmeä kangas
 • Ovet ja ikkunat voi avata

Tämä on luultavasti myydyin leikkiteltta Ruotsissa ja on helppo ymmärtää miksi. Tässä teltassa lapsille on oma Huvikumpu leikkimistä varten. Peppi-teeman lisäksi edullinen hinta on luultavasti osa menestyksen syytä. Suhteellisen halvalla saat kestävän ja vakaan leikkiteltan kankaasta, joka kestää leikkiä. Lattia on myös päällystetty pehmeällä kankaalla. Teltan voi sijoittaa sekä ulko- että sisätiloihin, mutta pitää muistaa, että ulkoilmassa se menee helpommin likaiseksi.

Tämä on hyvä ja helposti koottava teltta, josta lapset pitävät. Teltassa on hauska ovi, joka voidaan sulkea tai rullata ylös, jos haluat huvilan täysin avoimeksi. Jopa ikkunoiden verhot voidaan rullata ylös tai sulkea.

*

3. Cloudberry Castle leikkiteltta

 • Laatu on ok
 • Hyvännäköinen
 • Edullinen hinta

Tämä teltta on erittäin helppokäyttöinen, se on helppo pystyttää ja purkaa. Pidämme teltan läpi menevistä taittopuista, jotka kulkevat tasaisesti ja taipuvat haluamaasi suuntaan.

Tämä on mukava teltta, eikä siitäkään ole haittaa, että tämän teltan saa erittäin halvalla. Kangasta on saatavana useissa väreissä ja kuviossa on pieniä tähtiä. Mukana tuleva kiva kattoviiri nostaa tunnelmaa paljon. Voit nostaa pienen kangasoven portin yli, jos haluat tehdä teltasta kodikkaan pienen sisäänryömintätilan.

*

4. Leikkiteltta Prinsessalinna

 • Hauska muoto
 • Sopii sekä sisälle että ulos
 • Edullinen hinta

Tämä on erittäin jännittävä teltta pienemmille lapsille. Yksinkertaisilla keinoilla voit antaa lapsillesi paljon leikiniloa. Kukapa ei haluaisi omaa linnaa, joko huoneeseen tai pihalle. Valmistajan mukaan teltta on mahdollista pitää telttaa ulkona niin kauan, kun päivä on hieno.

Tämä on laadukas teltta, jonka saa mielestämme erittäin edulliseen hintaan. Teltan suuri vahvuus on sen tyylikäs muotoilu, joka todella erottaa sen joukosta. Tässä pienessä linnassa on neljä porttia, joista kaikista pääsee sisään ja ulos.

*

5. Babblarna Leikkiteltta Pop-Up

 • Suloinen pikkuteltta pienille
 • Liikuteltava

Tämä on söpö ja hauska leikkiteltta pienimmille lapsille. Kyseessä on erittäin kestävä ja joustava teltta, joka kestää pitkään. Teltta on pop-up -malli, jonka suuri etu on, että se voidaan nostaa pystyyn ja siirtää toiseen paikkaan juuri sellaisenaan. Se, että voit siirtää telttaa niin helposti, tarkoittaa, että voit helposti siirtää leikin uuteen paikkaan, liikkuvuus helpottaa myös siivoamista.

*

Paikka leikkimiseen ja rentoutumiseen

Hyvän leikkiteltan pitäisi innostaa lapsia leikkimään uusia jännittäviä ja stimuloivia leikkejä. On olemassa useita jännittäviä leikkitelttoja, jotka ulkonäkönsä kautta voivat antaa lapsille inspiraatiota leikkiin. Olemme testanneet leikkitelttoja, jotka näyttävät avaruusaluksista luoliin ja kaikelta siltä väliltä.

Leikkiteltan tärkeä tehtävä voi olla myös viihtyisyys ja rentoutuminen. Telttaan ryömimällä lapsesi saa hieman rentoutua ja mahdollisuuden rauhoittua. Teltan neljässä seinässä on jotain, mikä saa sinut tuntemaan olosi hieman eristäytyneeksi ulkopuolella vallitsevasta stressistä.

Ylimääräistä säilytystilaa

Pysyvän leikkiteltan etuna lastenhuoneessa on, kuten olemme havainneet, että voit käyttää telttaa säilytyspaikkana, kun haluat siivota nopeasti. Hieman isompia leluja ja vempaimia saa siirrettyä telttaan, jos tarvitaan järjestystä ja siivotaan muuta huonetta. Voit myös panostaa siihen, että lapset saavat pitää pehmoleluja teltassa. Useimmilla lapsilla on runsaasti pehmoeläimiä, ja ne voivat saada huoneen näyttämään melko sotkuiselta levällään. Keräämällä pehmoeläimet telttaan lapsen huoneesta tulee siistimpi, samalla kun saat telttasi sisään erittäin viihtyisän pehmoeläinnurkkauksen.

Teksti: Anders Hansson, info (at) perhesuosikit.com